לאחר פינוי לקבלת טיפול רפואי, על הנפגע לגשת למשטרת ישראל ולדווח על תאונת הדרכים ולקבל אישור המפרט את הפרטים של כלל המעורבים בתאונה, מקום ומועד התאונה, פרטי הרכבים המעורבים בתאונה, פרטי פוליסות ביטוח, פרטי הנהגים ופרטי הנפגעים. לאחר הצגת אישור זה בבית החולים לא יידרש הנפגע לשלם בעבור הטיפול הראשוני בבית החולים.
לאישור המשטרה יש משקל רב ויש להעבירו לרשות חברת הביטוח – ללא אישור זה, נתקשה לקבל פיצוי מחברת הביטוח. רצוי כי הפנייה לעורכי דין תאונות דרכים תהיה מוקדם ככל הניתן. ייעוץ ראשוני של עורכי דין תאונות דרכים יסייע לנפגע לעמוד על כל זכויותיו. כמו כן התנהלותו של הנפגע בסמוך לתאונה בעלת חשיבות לסיכויי הצלחת התביעה בניהול עורכי דין לתאונות דרכי.
רצוי כי יוכל הנפגע לקבל ייצוג ממשרד עורכי דין המומחה לתאונות דרכים ו/או נזיקין מבעוד מועד לגבי דרך הטיפול המתאימה בתיק לדוגמא: בכל הנוגע לפנייה לביטוח הלאומי, בהתייחס למקום עבודתו, בפניותיו לטיפול רפואי, בכל הנוגע תשלום תכוף על חשבון הפיצוי ואף לקבלת סיעוד ועזרה בבית.
ובכן,הטיפול חיוני מאוד, וחשיבותו באבחון חבלות שאינן נראות לעין – שברים, דימומים פנימיים, חבלות באיברים פנימיים וכו'
לאחר השחרור מבית החולים יש לפנות לטיפול רצוף במסגרת קופת החולים אצל רופא המשפחה.
חשוב לעדכן הרופא על קרות תאונת הדרכים, הבדיקות, הטיפולים וההמלצות שניתנו לנפגע בבית החולים אין למנוע מרופא המשפחה את המידע בדבר כל הכאבים והמגבלות מהם הנפגע עדיין סובל.
כמו כן, יש להקפיד על המשך הטיפול בקופ"ח אצל רופאים מומחים בהתאם לפגיעות מהם סובל הנפגע.
נזק גוף יתגבש לנכות בעקבות התאונה רק לאחר כשנה מיום התאונה. על כן, חובה לשמור את כל התיעוד הרפואי לרבות ימי מחלה, מרשמים והקבלות בגין ההוצאות. על בסיס כל אלו יקבע גובה הפיצוי. מסמכים חיוניים לשמירה הינם מסמכי אשפוז, צילומים לרבות בדיקות CT, MRI, EEG , שמיעה, בדיקות ראיה, וכו'. כאמור יש לשמור גם קבלות על קניית תרופות, עזרים רפואיים וכיוב'. לתיעוד זה יש חשיבות עליונה שכן מידת הצלחתה של תביעת הפיצויים תקבע בהתאם לאמור במסמכים הרפואיים השונים שנשמרו .